סלט וולדולף ממטבחה של שושנה

מתכון לסלט וולדולף מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה 

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1/2 קילו תפוחי עץ חמוצים
    מיץ מלימון אחד
    4 גבעולי סלרי בהיר
    100 גרם אגוזי פקאן
  • 1 קופסא שימורי אננס
    מעט מהמיץ המשומר
    6 כפות מיונז
    מלח

  • מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם ל"אצבעות" דקות באורך כ-20 ס"מ
    מערבבים בקערה את מיץ הלימון וחצי כוס מים
    טובלים את התפוחים במיץ לימון כדי למנוע השחרה 
    חותכים את הסלרי לקוביות קטנות.
    שוברים אגוזים לקישוט.
    קוצצים את השאר (חצי לקישוט וחצי לסלט)
    חותכים את פרוסות האננס לחתיכות.
    מוציאים את התפוחים ממי הלימון ושמים בקערה.
    מוסיפים את הסלרי, האגוזים הקצוצים וקוביות האננס.
    מוסיפים מיונז ומלח ומערבבים היטב אך קלות.
     

מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר