סלט טורקי ממטבחה של שושנה

מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "נהדר למרוח על פיתה חומוס ביתי ומעליו סלט תורכי" 

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

מצרכים

  • 2 בצלים בינוניים
    4 כפות שמן
    2 פלפלים ירוקים
    4 גמבות ירוקות
    3 עגבניות
    2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
    פלפל שחור לפי הטעם
    1 כפית סוכר
    1 קופסת רסק עגבניות
    מים

  • קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת גדולה בשמן כ-10 דקות עד שיתרככו ויזהיבו.
    בינתיים מנקים את הפלפלים והגמבות ומוציאים את החלקים שאינם אכילים.
    חותכים גם את הפלפלים והגמבות לחתיכות קטנות ומוסיפים לבצלים.
    מאדים במחבת מכוסה עוד 5 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
    קוצצים את העגבניות ומוסיפים גם אותן למחבת.
    מוסיפים מלח, פלפל שחור רסק עגבניות ופלפל חריף לפי הטעם.
    מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית נמטכה

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר