מתכון לפיצה משפחתית ממטבחה של שושנה
מתכון לפיצה משפחתית ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "בזמן שהילדים מגיעים לבקר ומשוחחים במטבח אני מתחילה להכין את הבצק להתפחה. עוד לפני שמישהו מהילדים היה מספיק להתעצבן הפיצה כבר היתה מוכנה"
- זמן הכנה: שעה וחצי
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
-
ממיסים את השמרים במים וסוכר.
כאשר השמרים תוססים יש להוסיף את התערובת לתוך קערה עם קמח.
מוסיפים את השמן והמלח ולשים לבצק.
מניחים לבצק לתפוח בקערה במשך שעה או עד שמכפיל את נפחו
לשים את הבצק ויוצרים כדור.
את הכדור מרדדים לעלה עגול בקוטר של כ-30 ס"מ או קוטר שיתאים לתבנית האפייה.
הכנת הרוטב - לקערה שופכים את העגבניות המרוסקות, הרסק, השום, והתבלינים ומערבבים את כל החומרים.
מורחים את העלה ברוטב ועליו מוסיפים את הגבינות.
אופים את הפיצה בחום גבוה כ-20 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק משחים.
יש לבדוק שגם החלק התחתון של הפיצה נאפה - מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808