חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים
מתכון קל להכנה – חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים באדיבות רשת בתי הקפה ביגה
זמן הכנה: 30 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני גבוהה 175-180 מעלות.
מקלפים את החצילים, חוצים את החציל לשניים.
חורצים את פנים החציל בעדינות.
מברישים את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.
על מגש עם נייר אפייה מסדרים את החצילים עם הפנים כלפי מטה.
אופים בתנור 45 -60 דקות.
בקערה קטנה מערבבים את המים והטחינה עד למרקם יציב, מתבלים עם מלח לפי הטעם.
בקערה נוספת מערבבים את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה, מעט שמן זית ולתבל במלח ופלפל.
אופן הגשה:
בצלחת עמוקה שמים 2-3 כפות של הטחינה. ומעל מסדרים חציל עם הפנים כלפי מעלה.
על החציל מניחים 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט השמן זית.
מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה
מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים
מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו
עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן
מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין
מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה
מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה
פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך
מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים