חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

מתכון קל להכנה – חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים באדיבות רשת בתי הקפה ביגה 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • 2 חצילי חממה בגודל בינוני כ400 ג'

    2 עגבניות קצוצות דק
    צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
    כפית אריסה
    2 שיני שום קצוצות
    כפית פלפל חריף קצוץ

  • מלח ופלפל לתיבול

    שמן זית לתיבול
    חצי כוס טחינה איכותית
    חצי כוס מים
    מעט שמן קנולה

     

אופן ההכנה 

מחממים תנור לחום בינוני גבוהה 175-180 מעלות.
מקלפים את החצילים, חוצים את החציל לשניים.
חורצים את פנים החציל בעדינות.
מברישים את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.

על מגש עם נייר אפייה מסדרים את החצילים עם הפנים כלפי מטה.
אופים בתנור 45 -60 דקות.
בקערה קטנה מערבבים את המים והטחינה עד למרקם יציב, מתבלים עם מלח לפי הטעם.
בקערה נוספת מערבבים את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה, מעט שמן זית ולתבל במלח ופלפל.
אופן הגשה:
בצלחת עמוקה שמים 2-3 כפות של הטחינה. ומעל מסדרים חציל עם הפנים כלפי מעלה.
על החציל מניחים 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט השמן זית.

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים