לחם זיתים | צילום: נמרוד סונדרס לחם זיתים מהיר ללא שמרים לחם זיתים | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון ללחם זיתים מהיר ללא שמרים, פינוק אמיתי לחגים ולסופי שבוע באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל

לחם זיתים | צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

מרכיבים לתבנית לחם מלבנית:

210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
100 גרם קמח תירס/פולנטה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר

  • 280 מ"ל (1 כוס + 3 כפות) רויון

    2 כפות שמן או חמאה מומסת
    2 ביצים
    80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
    1 חופן זיתים ללא גלעין, חצויים
    4 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום) 

אופן ההכנה 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית הלחם.
בקערת ערבוב גדולה שמים את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והסוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת שמים את הרויון, השמן או החמאה, הביצים והמים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים כמעט את כל הפרמז'ן והזיתים (שומרים קצת לפיזור מעל המאפה), את עשבי התיבול, ומקפלים לתוך הבלילה.
מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים את יתר הגבינה והזיתים.
אופים כ-25 דקות, או עד שהכיכר תופחת ומזהיבה. קיסם שננעץ במרכז הכיכר אמור לצאת יבש ללא פירורים.
משאירים בתוך התבנית ל-15 דקות והופכים בזהירות על הרשת.
מגישים עם חמאה. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

המבורגר צמחוני משעועית אדומה ופטריות

פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

מתכון למאפה משה בתיבה מרשים ויפהפה לאירוח

סלט אוליביה רוסי בהגשה מודרנית

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל