מתכון למרק צח ממטבחה של שושנה
מתכון למרק צח מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה "מרק צח זה האנטיביטיקה לכל דבר. הילדים והנכדים מאוד אוהבים אותו"
- זמן הכנה: כשעתיים וחצי
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
-
מנקים את העוף וחותכים לרבעים (או שמראש קונים פולקה ורבעים)
מנקים את שאר הירקות ומקלפים אותם
שמים הכל בסיר גדול ומוסיפים מים, מלח ופלפל
מבשלים על אש קטנה מאוד כשעתיים
טועמים ומתקנים טיבול.
בתום הבישול מוציאים את גבעולי הפטרוזילה והשמיר.
אפשר לסנן ולהגיש צח או להגיש עם אטריטת או שקדי מרק.
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808