מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה
מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "נהדר למרוח על פיתה חומוס ביתי ומעליו סלט תורכי"
- זמן הכנה: 50 דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
-
קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת גדולה בשמן כ-10 דקות עד שיתרככו ויזהיבו.
בינתיים מנקים את הפלפלים והגמבות ומוציאים את החלקים שאינם אכילים.
חותכים גם את הפלפלים והגמבות לחתיכות קטנות ומוסיפים לבצלים.
מאדים במחבת מכוסה עוד 5 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
קוצצים את העגבניות ומוסיפים גם אותן למחבת.
מוסיפים מלח, פלפל שחור רסק עגבניות ופלפל חריף לפי הטעם.
מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית נמטכה -
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808