מתכון לחומוס ממטבחה של שושנה
מתכון לחומוס ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "מרגע שהצלחתי להכין חומוס טעים, כמעט ולא קניתי או אכלתי חומוס מחוץ לבית"
- זמן הכנה: 40 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
-
משרים את החומוס במים במשך הילילה.
(מומלץ להחליף מים כל כמה שעות)
לאחר ההשרייה, מסננים את המים
מבשלים בסיר עד ריכוך הגרגירים
שוב מסננים (שומרים כוס וחצי מי בישול)
מכניסים את גרגירי החומוס למיקסר מוסיפים את המים, טחינה, לימון מלח ופלפל - מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808