מתכון לצ'ולנט לשבת ממטבחה של שושנה
מתכון לצ'ולנט לשבת ממטבחה של שושנה. "מה לא נאמר על צ'ולנט. אבל הצ'ולנט שלי הוא הכי טעים. ככה כולם אומרים לי. הוא לא דביק, יוצא חום אבל לא שרוף"
- זמן הכנה: שעה הכנה+בישול לילה
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
-
משרים את הקטניות במים במשך הילילה.
(מומלץ להחליף מים כל כמה שעות)
מסדרים בסיר גדול את החומרים לפי הסדר הבא:
בצל חתוך לרבעים, קטניות, בשר, תפו"א שקולפו ונחתכו לחצאים או לרבעים.
שוטפים היטב את הביצים ומניחים בסיר.
זורים את התבלינים ומוסיפים מים עד כיסוי תפוחי האדמה.
מביאים לרתיחה ראשונה (מכסה פתוח)
לאחר מכן מעבירים לאש הקטנה ביותר.
סוגריםאת המכסה ונותנים לצ'ולנט להתבשל למשך הלילה -
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808