מתכון למרק אפונה ממטבחה של שושנה
מתכון למרק אפונה סמיך וטעים ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה
- זמן הכנה: שעה וחצי
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
-
מרתיחים מים בסיר גדול
מוסיפים את האפונה למים הרותחים.
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי שמירה על רתיחה איטית, עד שהאפונה מתרככת. משך הריכוך כשעה או יותר.
בעת הבישול מוסיפים לאפונה בצל קצוץ.
לאחר שהאפונה התרככה מוסיפים תבלינים- אבקת מרק, מלח ופלפל.
מרסקים את הירקות בבלנדר ידני, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. -
מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
- קציצות בשר
- צ'ולנט
-
- בלינצ'ס גבינה וצימוקים
- עוגיות ירח
- אטריות ביצים לפסח
- מתכון למצה ברייט
- מתכון לגפילטע פיש
- מתכון לקניידלך
- ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808