ניו יורק צ'יז קייק

מתכון מפנק לעוגת - ניו יורק ציז קייק באדיבות רשת בתי הקפה ביגה 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • תבנית רינג קוטר 20 ס"מ, גובה 5 ס"מ.

    90 גרם סוכר 
    120 ג חמאה
    3 גרם מלח
    135 גרם קמח
    4 ג אבקת אפיה
    40 ג חלמון

    מסת גבינה אפויה:
    140 גרם שמנת מתוקה 38%

  • 110 גרם שוקולד לבן
    110 גרם ביצים 
    110 גרם גבינת שמנת 30%

    140 גרם גבינה לבנה 9%
    65 גרם סוכר
    גרידה מחצי לימון
    8 גרם קורנפלור

    טופינג מעל העוגה:
    90 גרם שמנת חמוצה 15%
    10 גרם סוכר

אופן ההכנה 

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד החלמון לבצק פרורי.
מוסיפים חלמון, מעבדים ומקררים חצי שעה.
מרדדים את הבצק עם קמח, קורצים עיגול מתאים לגודל הרינג, אופים ב- 160 מעלות כ-15 דקות ומצננים.

מסת גבינה:
בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים על השוקולד הלבן.
מערבבים עד המסה מלאה, מוסיפים לנוזל החם גרידת לימון וגבינות ומערבבים היטב.
מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב עד למרקם אחיד.
מוסיפים את הביצים ומערבבים בקיפולים מבלי להכניס אויר לתערובת.

משמנים את הרינג בחמאה לפני יציקת מסת הגבינה.

יוצקים את מסת הגבינה אל תוך הרינג שאת בסיסו אפינו וציננו מראש.
מקפידים למלא חצי ס"מ פחות מגובה הרינג. אפיה ב- 120 מעלות 50 דקות.

בסיום האפייה מערבבים היטב את מרכיבי הטופינג, שופכים על העוגה ולמצננים היטב

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים