פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות | צילום: נמרוד סונדרס פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון נפלא וחגיגי לפשטידת תפוח אדמה, בשר ועגבניות באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 50 דקות

  • קושי: בינוני

פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות | צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26:
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות

  • 4 כפות רסק עגבניות 
    1 כוס מחית עגבניות 
    1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה 
    2 כפות שמן זית
    מלח לפי הטעם 
    פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה 

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, מוסיפים מלח ופלפל.
יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.

 

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס

לחם זיתים מהיר ללא שמרים

המבורגר צמחוני משעועית אדומה ופטריות

פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

מתכון למאפה משה בתיבה מרשים ויפהפה לאירוח

סלט אוליביה רוסי בהגשה מודרנית

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל