לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה | צילום: רונן מנגן לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה | צילום: רונן מנגן

לקראת חג השבועות מתכון מפנק של לזניה עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה. הלזנייה עשוייה מדפי פסטה קפואים שמונחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות ואופים, באדיבות טיב טעם

     זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר

    2 כפות שמן זית Cirio
    20 עלי בזיליקום
    4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״
    קרועים לפיסות בינוניות
    4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת

     

     

  • לעגבניות צלויות:

    250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים
    2 כפות שמן זית Cirio
    מלח ופלפל שחור גרוס

    לבשאמל תרד:
    1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים
    50 גרם חמאה צרפתית של Flechard
    מלח ופלפל שחור גרוס
    2 שיני שום כתושות
    3 כפות קמח
    1 ליטר חלב

     

 אופן ההכנה

מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב 2- כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.

בינתיים מכינים בשאמל תרד: סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו 3/4- מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה