טרין תמרים ואגוזים | צילום: שטרסטוק

מתכון לקינוח ללא גלוטן – לטרין תמרים ואגוזים. באדיבות רשת בתי הקפה ביגה 

זמן הכנה: 30 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • 200 גרם אגוזי מלך
    200 גרם אגוזי לוז
    125 גרם סוכר לבן
    175 גרם סילאן תמרים

  • 250 גרם תמרים לחים מגולענים
    כפית קינמון טחון
    65 ג שומשום קלוי

     

אופן ההכנה 

קולים בתנור בנפרד שומשום, אגוזי מלך ואגוזי לוז-180 מעלות כ- 10 דקות ומצננים.

מחממים סיר קטן ולהביא לסף רתיחה סילאן וסוכר.
לוקחים מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת חלקה תמרים מגולענים וקינמון.
מוסיפים לקערת המיקסר את נוזל הסוכר וקינמון ומעבדים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את תערובת האגוזים הקלויים ומעבדים עד איחוד חומרים.
בתום ההכנה שופכים את המסה של התערובת לתבנית מרובעת ומצננים במקרר.
חותכים לפסים ומצפים בשומשום קלוי מכל הצדדים ולסיום חותכים לריבועים.
שומרים במקרר ומגישים

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

מתכון לעוגת דבש וקרמבל תפוחים

עוגת ניו יורק צ'יז קייק

חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים