לרגל יום הפסטה הבינלאומי, מתכון לסלט פסטה צבעוני. אם מבשלים את הפסטה בצורה מדויקת ובוחרים ירקות טריים, אגוזים קראנצ’יים, עשבי תיבול וגבינות טובות - התוצאה צבעונית, עסיסית ומצוינת לאירוח ולפיקניק. אם הכנתם את הסלט מראש ושמרתם בקירור, הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ורעננו מעט את התיבול עם זילוף שמן זית והוספת מעט עשבי תיבול טריים. המתכון באדיבות רשת טיב טעם  

   זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

לזניה

סלט פסטה צבעוני | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • 1 חבילה של 500 גרם פסטה קצרה כמו: פוזילי, רדיאטורי, פרפרים וכו'
    1 צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים מסוננים מהשמן וחצויים
    1 צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים מסוננים מהשמן
    200 גרם גבינת מנצ׳גו מגוררת
    1כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
    חופן עלי בזיליקום קרועים
    100גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
    חופן עלי רוקט
    1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
    ½1 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חצויות

  • לרוטב:
    1/3כוס שמן זית 
    2כפות חומץ בלסמי 
    2 כפות ממרח פסטו
    מלח ופלפל שחור גרוס

     

 אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

אם לא מגישים מיד שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלי

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה