מתכון איטלקי עשיר בטעמים וקל להכנה - לזניה וגבינות
לכבוד חודש איטליה רשת טיב טעם חולקת מתכון איטלקי עשיר בטעמים וקל להכנה - לזניה וגבינות
זמן הכנה: 40 דקות
- דרגת קושי: קל
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה.
להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.
את רוטב בשמל יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.
תערובת גבינות: יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.
מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם
מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני
לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה
מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה
שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות
סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר
פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים
שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים
פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים
שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה
מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
דניס צלוי ממולא לימונית ולימון
שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה
סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות