מנה חגיגית של אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי על מצע אורז וירקות, מנה חגיגית שמקשטת את השולחן ומפנקת את כולם באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: שעה וחצי

  • קושי: בינוני

אוסובוקו טלה | צילום: אפיק גבאי

אוסובוקו טלה | צילום: אפיק גבאי

מצרכים

5 כפות שמן זית
4 בצלים חתוכים לרצועות
2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה
כף שטוחה כורכום
כפית כמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה

  • חצי כוס טריאקי
    2 כוסות גזר גמדי
    3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל 
    כוס יין לבן
    1 כוס אורז בסמטי מאסטר שף
    2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)
    חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה

     

אופן ההכנה

בסוטאז' רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה
מוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי
מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).
לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות.
מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

שניצל על מקל

מתכון למרק חרירה מרוקאי

קציצות עוף ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים

פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס

לחם זיתים מהיר ללא שמרים

המבורגר צמחוני משעועית אדומה ופטריות

פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

מתכון למאפה משה בתיבה מרשים ויפהפה לאירוח

סלט אוליביה רוסי בהגשה מודרנית

קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס 

מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל