לכבוד שולחן חג הנוביגוד מתכון חגיגי פירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני באדיבות רשת טיב טעם 

   זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

פירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

צילום: בן יוסטר 

 מצרכים

  • 600 גר' בצק עלים
    4 עופיונים מפורקים מעצמות (4 חזות למוסלין העוף + 4 כרעיים לתבשיל העוף)

    למוסלין העוף:
    4 חזות עופיון
    250 גר' שמנת
    1 חלבון
    1 כפית מחוקה גרם מלח
    קורט פלפל לבן
    2 כפות עירית פרוסה דק
    1 כף עלי טרגון קצוצים

  • לתבשיל הכרוב:
    ½ כרוב קטן פרוס דק
    30 גר' חמאה
    מלח ופלפל
    לתבשיל העוף:
    4 כרעי עופיון חתוכות לקוביות של 3 ס"מ
    חופן קטן פטריות פורצ'יני מושרות במים רותחים
    מלח ופלפל
    20 גר' חמאה
    2 גבעולי תימין

 אופן ההכנה

מוסלין העוף
במעבד מזון טוחנים יחד למחית חלקה את החזה, השמנת, החלבון, המלח והפלפל. מעבירים לקערה ומערבבים עם העירית והטרגון. מעבירים למקרר.
תבשיל הכרוב
בסיר בינוני מאדים את הכרוב בחמאה. מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. מבשלים כרבע שעה עד לריכוך מלא. מסירים מהאש ומקררים.
תבשיל העוף
מוצאים את פטריות הפורצ'יני מהמים וקוצצים גס.
מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם חמאה ותימין עד להזהבה, כ־7 דקות. מוסיפים את הפורצ'יני ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומקררים.
הרכבת המנה
מחממים תנור ל־180 מעלות.

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חצאים. מניחים חצי בצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק בנדיבות את מוסלין העוף בצורת עיגול בקוטר 22 ס"מ. מניחים מעל את תבשיל העוף, ומעל את תבשיל הכרוב. מכסים בחצי השני של בצק העלים ומהדקים את הקצוות. חותכים את שאריות הבצק לקבלת מאפה עגול. מעבירים למקרר ל־10 דקות להתייצבות. מוציאים ומורחים בביצה טרופה. יוצרים חריצים עדינים בבצק ומעבירים לתנור החם ל־35 דקות.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

פונדו גבינות

לזניה וגבינות

מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה