מתכון לחורף חם ומפנק: פיצה משפחתית עם ראגו וביצת עין. פיצה שהיא ארוחה מלאה - תבשיל בשר עשיר וסמיך ומעליו ביצת עין ועגבניות צלויות טריות באדיבות ישרקו מקבוצת טיב טעם 

 זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

פיצה

פיצה עם ראגו | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • מרכיבים ל- 2 פיצות מלבניות בגודל 20×30 ס״מ
    6-4 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
    לראגו בשר:
    4כפות שמן זית 
    1בצל סגול קצוץ
    3 שיני שום קצוצות
    4 גבעולי סלרי קצוצים
    1 גזר חתוך לקוביות קטנות
    1/2 ק”ג בשר עגל טחון
    1 קופסה 400 גרם) עגבניות מרוסקות 
    4 כפות רוטב עגבניות מרוכז 

  • 1/2 כוס מים
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • לעגבניות שרי צלויות:
    1כוס עגבניות שרי
    3כפות שמן זית- צ'יריו Cirio
    3 גבעולי תימין טרי
    קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
    להגשה: כמה עלי אורגנו טריים ו- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס

 אופן ההכנה

הכנת הראגו מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל ושום 5-3 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים עוד 7-5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר וצבעו נעשה אפרפר.

מוסיפים עגבניות מרוסקות, רוטב עגבניות מרוכז ומים. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
בינתיים צולים עגבניות שרי: מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים בתבנית עגבניות שרי, מזלפים שמן זית ומפזרים תימין, מלח ים ופלפל שחור. צולים כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד. משאירים את התנור דולק וממקמים אבן שמוט במרכזו. ממתינים 30 דקות כדי שהאבן תתחמם היטב. אם אין אבן שמוט, משתמשים בתבנית תנור הפוכה.

מרכיבים את הפיצה ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים ל-10 דקות.
פותחים בעזרת הידיים או מרדדים כל כדור בצק למלבן בגודל 20×30 ס"מ. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא מלית ומפזרים על כל מלבן מראגו הבשר (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות). מפזרים על הראגו עגבניות צלויות ומזלפים מעט שמן זית.
בעזרת מרדה או קרטון מחליקים את הפיצות אחת בכל פעם על אבן השמוט ואופים כ-2 דקות.
מוציאים את הפיצה מהתנור. שוברים ביצים אחת-אחת לקערית קטנה ומחליקים אותן אחת-אחת על הפיצה. דואגים שיהיו מפוזרות באופן אחיד. אופים עוד 6-5 דקות עד שבסיס הפיצה שחום והביצים עשויות (החלבון יציב והחלמון עדיין רוטט).
מפזרים אורגנו ופרמזן, חותכים לריבועים ומגישים.

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

צ'ולנט

מתכון לפירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

פונדו גבינות

לזניה וגבינות

מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה