עוגות דבש

לרגל השקת עוגת דבש – ללא גלוטן, ברשת ביגה, הקונדיטור הראשי, רן בן דוד חושף מתכון להכנת עוגת דבש בבית, המתאימה להגשה בראש השנה וחגי תישרי וכן לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה 

זמן הכנה: 20 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • 100 גרם סוכר חום דמררה
    100 גרם סוכר לבן
    300 גרם דבש
    2 ביצים (L)
    200 גרם שמן
    350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי) 

  • 7 גרם אבקת אפיה
    2 גרם סודה לשתיה
    1/4 כפית מלח
    1 כפית קנמון
    1/4 כפית ציפורן
    200 מל׳ תה כהה

אופן ההכנה 

מחממים תנור ל- 165 מעלות.
מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת. 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

שניצל קוד

טרין תמורים ואגוזים

מתכון לעוגת דבש וקרמבל תפוחים

עוגת ניו יורק צ'יז קייק

חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

מתכון לסלמון ברוטב סויה ותפוזים

מתכון חגיגי לאוזני המן 

מתכון לספגטי טבעוני אה לה אוליו

עוגיות שוקולד צ'יפס

קציצות  דגים

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים