לקראת חגיגות סופשנה - מתכון לעוגת פנטונה
מתכון לעוגת פנטונה המוגשת כקינוח בסיום ארוחת הערב החגיגית של השנה האזרחית באדיבות ישרקו מקבוצת טיב טעם. עוגת פנטונה משלבת בתוכה פירות יבשים וצימוקים. ניתן להוסיף שקדים ודובדבנים. יש המוסיפים לעוגה אלכוהול
זמן הכנה: שעה דקות
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, מים, סוכר וביצים. לשים במשך חמש דקות במהירות איטית.
מוסיפים את החמאה (ללא המסה!) והשמרים ולשים עוד חמש דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות ולשים עוד חמש דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות.
מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הגרידת תפוז ואת הצימוקים וקליפות התפוז המסוכרות. לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק לנוח למשך חצי שעה במיקסר, מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר ל-12 שעות מינימום.
לאחר 12 שעות או יותר, מוציאים מהמקרר, מחלקים ל5 כדורים של 100 גרם בתבנית עגולה בקוטר 20 , מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתים שלוש. מורחים ביצה, מפזרים קורט סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35 -40 דקות.
כשהעוגה שחומה מוציאים מהתנור מורחים סירופ סוכר (סירופ סוכר : 100גרם סוכר 100 גרם מים מרתיחים ביחד ומקבלים סירופ ) ונותנים לעוגה להתקרר מעט.
מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם
מתכון לפיצה משפחתית עם ראגו וביצת עין
מתכון לפירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני
מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני
לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה
מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה
שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות
סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר
פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים
שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים
פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים
שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה
מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות
דניס צלוי ממולא לימונית ולימון
שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר
כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה
סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות