מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולנדי מתובל
ברוח לג בעומר, מתכון קל להכנה וטעים: מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולדי מתובל באדיבות המותג מאסטר שף
זמן הכנה: חצי שעה
- קושי: קל
מצרכים
6 תפוחי אדמה – רצוי בהירים וארוכים ככל האפשר 2 מקלות סיניים לאחיזה |
|
אופן ההכנה
מכינים מראש את רוטב המיונז, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.
מניחים כל תפוח אדמה בין 2 מקלות אכילה סיניים ופורסים פרוסות- המקלות מונעות את חיתוך תפוח האדמה עד סופו וכך תיווצר מניפה.
חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים כל תפוח אדמה היטב בין הפרוסות בספריי שמן.
מפזרים את התבלינים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.
כשתפוחי האדמה מוכנים ועדיין חמים שופכים מעל את רוטב המיונז ומגישים חם.
בסוטאז' רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה
מוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי
מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).
לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות.
מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.
מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף
אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז
קציצות עוף ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים
פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות
כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס
המבורגר צמחוני משעועית אדומה ופטריות
פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים
מתכון למאפה משה בתיבה מרשים ויפהפה לאירוח
סלט אוליביה רוסי בהגשה מודרנית
קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס
מאפה קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל
סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה
מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר
עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב