צ'ולנט | צילום: דרור כץ   מתכון לצ'ולנט לימי החורף הקרירים צ'ולנט | צילום: דרור כץ 

זה לא חורף אמיתי ללא הצ'ולנט בשבת. מתכון להכנת צ'ולנט עסיסי וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם 

   זמן הכנה: 50 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

אוכל ומתכונים -  מתכון לצ'ולנט לימי החורף הקרירים

צ'ולנט | צילום: דרור כץ 

 מצרכים

  • 2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות
    15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
    2 ראשי סלרי
    200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
    200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
    200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
    6 בצלים שלמים
    2 ראשי שום מפורקים

  • חצי זר פטרוזיליה קצוצה
    4 ענפי טימין
    קישקע
    1/4 כוס שמן זית
    מלח ופלפל שחור לתיבול
    2 כפות רסק עגבניות
    מים כדי כיסוין

 אופן ההכנה

מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפרטורה ל- 100 מעלות למשך לילה שלם.

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט

חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

מתכון לפירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

פונדו גבינות

לזניה וגבינות

מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה