לכבוד חג פסח, מתכון חגיגי ומיוחד לשולחן החג - מרק טום יאם עם קניידלעך באדיבות קבוצת טיב טעם

 זמן הכנה: שעה 

  • דרגת קושי: בינוני

מרק

מרק טום יאם | צילום: דניאלה לילה

 מצרכים

  • מרק:
    3 כפות שמן קנולה
    3 שאלוט פרוס דק
    5 שיני שום פרוסות
    1 שורש כורכום פרוס דק
    1 פלפל אדום חריף פרוס דק
    5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
    3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד
    5 עלי כפיר ליים
    2 ליטר ציר עוף או מים
    1 פחית קרם קוקוס
    4 כפות פיש סוס
    1 כף גדושה סוכר חום
    6 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
    10 עגבניות שרי חצויות
    2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים
    חופן עלי כוסברה
    חופן עלי נענע
    חופן עלי בזיל תאילנדי 

  • קניידלעך:
    4 ביצים מופרדות
    חצי כוס שמן קנולה
    1 בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה
    2.5 כוסות מים
    2 כוסות קמח מצה
    חצי שקית אבקת אפייה
    1 כפית גדושה מלח
    פלפל שחור לפי טעם
    1 קורט אגוז מוסקט

 אופן ההכנה

להכנת קניידלעך: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל. מאיטים את הקצב ההקצפה ומוסיפים את הקמח, תבלינים ואבקת אפייה. מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה - שעה.

מרתיחים סיר גדול עם מים וכף מלח. בעזרת ידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3ס"מ ומניחים במים הרותחים. מבשלים כ20 דקות על סף רתיחה. מכבים את האש מניחים להצטנן במים.

להכנת המרק: בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים. מטגנים יחד כ3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס, מתבלים בישראל סוס וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ20 דקות.

מוסיפים את העגבניות ,פטריות ובאקצ"וי ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
הגשה - מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד. 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

עוגת פנטונה

מתכון לפיצה משפחתית עם ראגו וביצת עין

צ'ולנט

מתכון לפירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

פונדו גבינות

לזניה וגבינות

מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה