צילום: דניאלה לילה נקניקיות פרנקפורטר בזיגוג מייפל, ג'ינג'ר ותפוז צילום: דניאלה לילה

לרגל חגיגות ה 74 של מדינת ישראל, רשת טיב טעם מציעה מתכון מנצח להכנת נקניקיות פרנקפורטר בזיגוג מייפל, ג'ינג'ר ותפוז. מדובר במנה שמתאימה לחגיגות יום העצמאות, עם טאץ קולינארי, מנה טעימה, עשירה ומנצחת

 זמן הכנה: 10 דקות 

  • דרגת קושי: קל

צילום: דניאלה לילה

 מצרכים

  • 1 חבילת נקניקיות פרנקפורט

    רוטב:
    5 כפות מייפל
    1 כפית טבסקו
    1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

  • 1 כף גרידת תפוז
    מיץ מתפוז אחד
    1 כף פלפל שחור גרוס
    1 כף טימין טרי קצוץ
    חצי כפית מלח

 אופן ההכנה

מבשלים את הנקניקיות במים כ5 דקות לאחר רתיחה. מסננים ושומרים בצד.
במחבת רחבה מחממים יחד את כל רכיבי הרוטב. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים כ5 דקות עד לקבלת זיגוג סמיך שעוטף את הנקניקיות. מגישים חם לצד תוספת שאוהבים.
חצי כוס זיתים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
מיץ וגרידת מלימון אחד
3/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

מרק טום יאם עם קניידלעך

עוגת פנטונה

מתכון לפיצה משפחתית עם ראגו וביצת עין

צ'ולנט

מתכון לפירוג בצק עלים של עופיונים, כרוב ופורצ'יני

פונדו גבינות

לזניה וגבינות

מתכון עשיר בטעמים לסלט פסטה צבעוני

לזניה בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רוסטביף סינטה עם רכז רימונים

המבורגר עסיסי

פסטה אלי אוליו

מתכון לרוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזֶה

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה